radio, the death of it

obisnuiam sa ascult radio in timpurile acelea de trista amintire inainte de revolutie si de dupa, in care singurul strigat, singura explozie de informatie si distractie, singurul tovaras pentru cei care erau in pragul izbucniri ramaneau acele radiouri vechi, care pacaneau si faceau ca toate visele. prindeam vocea americii pe sustache si mai ascultam stiri pe care le comentau cei mari pe furis de frica securitatii. mi se ma intampla si mie sa mai prind vocea americii- cred ca aveam 7 ani in anul acela cand am aflat de la radio ca e revolutie in Timisoara.
aveam o ruda apropiata ce isi satisfacea stagiul militar chiar in Timisoara. vestea a picat nu tocmai bine, am avut cateva zile de foc pana s-a mai stins din revolutie si am dat de el.
insa forta radioului si-a spus cuvantul, forta din punct de vedere muzical, dupa revolutie cand libertatea a muscat din plin playlistul radioului principal din tara: radio romania actualitati. am avut numa zile frumoase ascultand muzica si mai ales matinalul care incepea dimineata devreme, devreme la fel ca programul meu de scolar.
astazi, toata lumea asculta fm, muzica si iar muzica, de cele mai multe ori muzica comerciala, cred ca asistam la moartea radioului clasic eclectic si pasim in plin apogeu ale noii ere a radiourilor de nisa.

Vezi mai multe video din Muzica

Tim

Read more posts by this author.

Subscribe to Trei Puncte

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!
.