oraseni, shame on you

scriu cu ura in inima, nu am coborat din palatul de beton decat sa merg la munte/mare. nu am trait nimic ci am inspirat aerul imbacsit si plin de praf zi de zi al orasului care cica ilumineaza minti.
atunci cum se face ca urasti sincer pe taranul care cica e incult, prost si infect. ura ta iti mana in lupta ignoranta ce acopera doar orizontul tau de cultura limitat si borduit de lespezi luate cu suprapret de prin biblioteci sau mai rau de prin internetul asta poluant. daca stau bine sa ma gandesc esti doar o rumegatoare ale idealurilor citite aiurea sau propavaduite de cei care is cu adevarat iluminati . nu vei intelege niciodata predistigitatia cu care taranul a jucat si va juca sansa sa la perpetuare sa in mijlocul naturii vitregi si cu care se confrunta inca de la intemeierea lumii, tu orasean incult cu simturile adormite de o asa zisa bunastare a culturii de beton armat, nu vei fi decat un taran esuat in limanul ignorantei si nu te vei mai integra niciodata in sanul naturii.
peste tot vad rumegatoare sau copiatori ai unei lumi pe care noi tarani am desavarsito acum mii de ani iar esecurile astea de oameni, rebuturile societati se proclama chiar exemple de urmat ca cica ei au succesuri, as amice, esti doar un idiot al propiei iluzii de succes.
oraseanul, care e un taran degenerat, isi va renega obarsiile ori de cate ori va veni in contact cu lumea din care a plecat, si sunt multi care inobilati cu mitra domniei intre cimentul inert se vor crede cel putin imperatori ai propiei lumi cand de fapt sunt demni de mila, sunt excat ca imparatul acela gol ce crede iluziile altora.
si, chiar de-ar fi sa cred in iluzia voastra- a orasenilor- pentru o clipa, logica ma pune cu picioarele pe pamant: cum se face ca in tara asta sunt 49% tarani~, si oraseni ~ 51, cum se face ca iluminarea voastra a celor mirobolanti si fara de cusur nu puteti sa conduceti o natiune spre culmile succesului, ce va trage in jos? taranii sau propia prostie de care faceti uz ori de cate ori va raportati la tarani. ca sa faci parte din marile natiuni ale lumii cu care in visele voastre frumoase despre Romania va comparati n utrebuie sa ai o mana de oraseni pe culmile succesului ci trebuie ca marea majoritate a natiunii sa fie una prospera din punct de vedere economic, peste 80 % cac idin prosperitate economica vine totul.
orasenii= asistati pe viata de catre un stat ce le ofera caldura aproape gratis, paine si circ ori de cate ori e nevoie.
taranii= pastratori ai chintesentei unui stat, un liant intre nou si trecut.

Tim

Read more posts by this author.

Subscribe to Trei Puncte

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!
.