Fragilitatea libertatii

Suntem inconjurati de pericole insa cel mai mare pericol pentru libertate si democratie e din E: adica mama Rusie cu tot ce reprezinta ea ca amenintare directa asupra vesticilor si de acea e un pericol ce pandeste in umbra si asupra Romaniei. Putin s-a facut Tzar peste noapte asuprind un popor rus care se complace in mizeria secerei si a ciocanului rosu. Un lider foarte periculos pentru omenire care pune in primejdie insasi existenta vietii  pe pamant atata timp cat are acces la arsenalul nuclear al unei foste puteri mondiale.

Ironia sortii face ca vesticii sa fi adus aceasta amenintare la pragul Europei caci atata timp cat tu ca democratie facand negot de arme si alimente ori bunuri sau servicii cu un lider cel putin dubios si care a facut de nenumarate ori amenintari directe asupra partenerilor din Europa si America.

Astazi, la momentul actual Rusia se pare ca e tara terorista care a facut mai multe victime decat temuta Isis. Si totusi de unde are bani Rusia? Evident ca din V, caci hidrocarbura costa. Ce se va intampla daca vestici  vor renunta brusc atat la gaze cat si petrol din Rusia, un colaps major si o galvanizare si o presiune a populatiei ruse de a zdrobi occidentul prin forta armelor nucleare? Hm, tot ce e posibil insa libertatea intotdeauna a fost fragila aici la malurile Marii Negre asa ca nu m-ar mira la un abandon ultim al Romaniei in fata urgiei rosii la fel ca si in cazul Ucrainei care a fost lasata de izbeliste chiar de catre perla UE.

Tim

Read more posts by this author.

Subscribe to Trei Puncte

Get the latest posts delivered right to your inbox.

or subscribe via RSS with Feedly!
.